Wina Czerwone

Wina czerwone są produkowane z czarnych, czerwonych lub niebieskich winogron. Czerwone wino nie dostanie swojej barwy z soku. Czerwone wino dostaje swój kolor, gdy sok z winogron może mieć kontakt ze skórą winogron przez długi czas. Czerwone wino nie dostać swój kolor po prostu przez moczenie skóry, lecz ma też substancję znaną jako taniny. Tanina daje czerwonemu winu gęstości, które odróżnia je od wina białego. Suszenie w ustach jest spowodowane przez garbniki sprawia, że czujesz jędrność wina w ustach. Moc czerwonego będzie tym silniejsza im wino będzie młodsze.
Czerwone wino stanie się bardziej miękkie i harmonijne im będzie starsze i jest to główny powód, dla którego czerwone wina z wiekiem nabierają lepszych walorów smakowych w odróżnieniu od win białych.

Wyświetlanie 1–9 z 15 wyników

Musisz mieć 18 lat by wejść na tą stronę

Potwierdź swój wiek